skip to Main Content
B. Bosman Declaratie- en organisatieadvies voor huisartsenpraktijken

Referentieformulier

Help uw collega’s door hier uw ervaringen met B. Bosman te delen.

[contact-form-7 id=”2327″]

Huisartsenpraktijk Reinoud te Susteren

Om onze financiële administratie vanuit de basis weer op orde te krijgen hebben wij gedurende een periode van anderhalf jaar zeer intensief met Betty samen gewerkt. In deze tijd hebben we Betty leren kennen als een zeer kundige en professionele dame, die oog heeft voor het welzijn van de gehele organisatie maar zeer zeker ook voor de ontwikkeling van afzonderlijke medewerkers.

Typerend voor haar handelswijze zijn haar zorgvuldigheid, daadkracht en brede kennis over het reilen en zeilen binnen de huisartsenzorg. Door haar ruime ervaring overziet zij in één oogopslag processen die geoptimaliseerd kunnen worden. Zij draagt hiervoor oplossingen aan, maar stimuleert vooral het meedenken en participeren van de medewerkers zelf en zet daardoor iedereen in zijn of haar kracht. Betty heeft zo niet alleen een adviserende en uitvoerende, maar ook coachende rol. Zij creëert bewustwording, oog voor blinde vlekken en overzicht, hetgeen onze praktijk een stabiele en degelijke financiële administratie en een optimale omzet heeft opgeleverd.

Maaike van der Steen, assistente te Nuland

Een aantal jaar geleden werd mij gevraagd de financiële administratie van een collega over te nemen, vol met positieve energie begon ik aan deze klus. Al snel kwam ik er achter dat dit een zeer complex gebeuren is. Na een aantal problemen te hebben opgespoord en flink wat frustratie verder omdat ik dit zelf niet opgelost kreeg hebben wij Betty benaderd. Zij heeft mij een goed werkend systeem aangeleerd, en alle problemen zijn uit eindelijk opgelost. Het was een pittig maar leerzaam proces, waarin Betty mij continue bleef motiveren om de uiteindelijke problemen zelf op te kunnen lossen, dagelijks heb ik nog baat bij alles wat Betty me heeft geleerd. Nogmaals grote dank hiervoor.

Dian Daanje + Monique Bruinsma, doktersassistentes te Stadskanaal

Wij (een HOED met 5 huisartsen) hebben hulp van Betty ingeroepen om de financiële administratie eens goed onder de loep te nemen. Ze heeft geholpen achterstanden weg te werken en ons geleerd door pro-actief te werk te gaan veel meer ‘uit onze praktijk te halen’. Betty gaat zeer nauwkeurig te werk en is erg geduldig in haar uitleg. Na haar vertrek viel één en ander steeds meer op z’n plek, waardoor we zelf nog enthousiaster werden. Ze is overigens zelf ook erg enthousiast en gedreven in haar vak. Het was een pittig, maar zeer leerzaam proces, waarvoor we haar nog steeds dankbaar zijn, we plukken nog steeds de vruchten van haar grondige analyses!

Henry van der Laan, praktijkmanager te Winterswijk

Bij de overname van een huisartsenpraktijk werd mij gevraagd het financiële gedeelte voor mijn rekening te nemen, een voor mij totaal onbekend gebied! Een zeer complex geheel voor een nieuwkomer bleek al spoedig en daarom direct advies en ondersteuning gezocht. Een eerste oriënterend gesprek met Betty maakte duidelijk dat ik vond wat ik zocht. Dit is inmiddels bijna een jaar geleden.
Op dit moment werk ik met veel plezier in de praktijk en loopt bijna alles naar wens. Maar er is in dat jaar heel wat gebeurd om zo ver te komen. Allereerst heeft Betty de praktijk doorgelicht om van daaruit samen stap voor stap de financiële administratie overzichtelijker in te richten. Betty begeleidde en ondersteunde hierbij in een heldere taal, was zeer motiverend en punctueel en had hierbij het vermogen zich in te leven in de ander. Zo ontstond er geleidelijk een duidelijke structuur, alles vastgelegd in overzichtelijke procedures, ook voor de assistentes en POH-er.
De duidelijkheid in deze systematiek en het iedere keer maar toepassen van dezelfde regels zorgde er steeds meer voor dat er binnen de organisatie een werkwijze werd ontwikkeld, waardoor de financiële zaken consequenter werden aangepakt. Het gevolg op dit moment nauwelijks nog afwijzingen!
Verder heeft Betty door haar prettige manier van communiceren ook het team op dit gebied enthousiast gemaakt en hen laten ervaren dat iedereen een taak heeft binnen het declaratie-proces.
Wat een geluk dat ik Betty op het spoor ben gekomen via google, niet alleen voor mij maar ook voor het team en de gehele organisatie!

Irene van Rijn, huisarts te Doetinchem

Betty heeft mij zeer goed op gang geholpen bij de declaraties en mn de afwikkeling daarvan. Zij heeft een gedegen kennis en is erg punctueel. Ik heb veel van haar geleerd, aangezien ik net van start was met een nieuwe praktijk.
Het is zeer aan te raden haar mee te laten kijken om alles uit je praktijk te halen!

Marian Prinsen, huisarts + Bianca Verhoeven, doktersassistente te Nijmegen

We hebben enkele jaren met een declaratieservice gewerkt, maar vonden dat we toch nog veel zelf moesten uitzoeken.
We hebben toen besloten om de volledige financiële administratie zelf te gaan doen, hierbij hebben we Betty gevraagd om ons te helpen.
Stap voor stap zijn we door de financiële administratie gelopen om te kijken waar de verbeterpunten zaten met als doel het declaratieproces van begin tot eind zo goed en efficiënt mogelijk te laten verlopen.
Mede door de ondersteuning van Betty hebben we nu een gestructureerd systeem.

Ellen Oonincx, huisarts te Uden

Met 2 financiële medewerksters en een praktijkmanager dachten wij, dat we onze financiële zaken goed op orde hadden. Betty is bij ons gekomen en heeft nauwgezet en accuraat onze administratie bekeken. De terugkoppeling was prima. Het voelde veilig en vertrouwd, je laat iemand van buiten de organisatie in je keuken kijken. Gelukkig kon zij ons gevoel bevestigen. Het is voor ons prettig te weten dat dit deel van de organisatie soepel loopt.

Ria Banken, praktijkverpleegkundige te Beuningen

De financiële administratie van een huisartsenpraktijk was voor mij geheel onbekend terrein. Daar is verandering in gekomen toen Betty ondersteuning kwam geven in de financiële administratie. Ik heb haar begeleiding als prettig ervaren: hanteert gestructureerde methodiek waardoor het werk efficiënt wordt uitgevoerd. Ieders takenpakket is duidelijk afgebakend en dusdanig op elkaar afgestemd dat het een kloppend “systeem” is geworden.
Daarbij is ze positief gedreven in haar werk, is zeer secuur en geeft de juiste begeleiding en sturing zodat je na verloop van tijd zelfstandig aan de slag kunt.

Tjarda Kroese, huisarts te Beuningen

Betty weet perfect hoe je de declaraties van A tot Z het beste kan afhandelen en hoe je binnen de praktijk een waterdicht systeem kan ontwikkelen om zo min mogelijk afwijzingen terug te krijgen. Zo heeft ze mij, in het jaar van overname van de praktijk, geholpen om me het declareren eigen te maken. Ik wist nog helemaal niet wat het allemaal inhield. Het loopt dankzij haar hulp nu al aardig goed. Ze gaat secuur te werk, kan goed de assistentes en POH verder helpen en ze weet me steeds weer enthousiast te maken om met de losse eindjes aan de slag te gaan.

Andrea Braam, doktersassistente te Beuningen

4 jaar geleden nam ik de administratieve taken van een van mijn collega’s over. Nadat ik heel veel tijd had gestoken in het kloppend maken van ons patiëntenbestand in de computer, het declareren en vervolgens nog eens herdeclareren, dacht ik dat ik het meeste werk gedaan had. Dit bleek niet zo te zijn, buiten de afwijzingen die toch bleven komen, bleek er ook veel niet gedeclareerd te zijn. Betty nam onze praktijk onder de loep. In een korte tijd stond alles goed in de computer, werden er inschrijftarieven gedeclareerd van 2 jaar geleden en komen er heden bijna geen mutaties meer na het declareren van verrichtingen of inschrijftarieven.
Het is echt heel fijn! Met goede afspraken is de hele administratie niet veel werk meer!

Guido Adriaansens, huisarts te Beuningen

Als huisarts meende ik de administratie van de patiënten en inkomsten van de ziektekostenverzekeraars goed geregeld te hebben. Niets was echter minder waar! Door een haperende administratie zijn we inkomsten misgelopen. Betty heeft veel inzicht gegeven in de problemen van onze aanpak. Bovendien heeft zij de praktijkmedewerkers heldere instructies gegeven waarmee de administratie in de toekomst goed geregeld is.
Afgelopen jaar is de praktijkomzet gestegen. Ik denk zeker dat een verbeterde administratie- en declaratiesystematiek hieraan heeft bijgedragen.

Guus Theeuwen, huisarts te Beuningen

Betty Bosman heeft onze financiële administratie helemaal op orde gebracht. Alle oude achterstanden in onze administratie zijn snel weggewerkt en we hebben veel gemiste inkomsten binnen kunnen halen, waar we geen weet van hadden. Door een organisatieverandering en door pro-actief te zijn, loopt alles nu op rolletjes. We zijn nu minder tijd kwijt aan de gehele administratie. Mijn assistentes hebben nu meer tijd voor medisch inhoudelijke zaken, wat ook weer inkomsten genereert. Voor mij is duidelijk geworden dat goed letten op de inkomsten veel belangrijker is dan beknibbelen op de uitgaven. Ik kan Betty bij alle praktijken van harte aanbevelen.