skip to Main Content
B. Bosman Declaratie- en organisatieadvies voor huisartsenpraktijken

Startende huisarts

Wanneer u gaat starten of pas net gestart bent als huisarts, komt er veel op u af. ‘De Startende Huisarts’, sinds januari 2010 onderdeel van de LHV, voorziet onder andere in bijeenkomsten en cursussen, speciaal gericht op de behoeften van starters, waarnemers en huisartsen in loondienst.

De implementatie op praktijkniveau gaat een stap verder en levert vaak veel problemen op. Eventuele oude bestaande procedures hoeven niet optimaal te zijn. Hoe sluit je de oude administratie af? Hoe start je een nieuwe administratie op? Welke assistentes krijgen hierin taken en wie instrueert ze? Een (heldere) taakverdeling is prima, mits de werkprocedures goed geregeld zijn. Ik kan u helpen om bovenstaande processen in de steigers te zetten. Dit vraagt een investering van u, die zichzelf al op korte termijn terugverdient.

Weinig afwijzingen, uw praktijk doet het goed?

Als u weinig afwijzingen krijgt, is dat zeer prettig. Fouten herstellen kost immers meer tijd dan fouten voorkomen.

Het krijgen van weinig afwijzingen is echter nog geen garantie voor een optimale omzet. Wordt alles wel gefactureerd? Wordt de juiste verrichting geboekt? Worden er al ‘aan de poort’ beslissingen genomen die verderop in het financiële proces niet meer zichtbaar zijn, waardoor het lijkt dat alles goed loopt?
Een andere vaak gehoorde uitspraak: “Wij lopen niets mis, want we hebben ieder jaar een vergelijkbare omzet”. Loopt u inderdaad niets mis?

Ik kan het samen met u achterhalen.

Tevens heb ik met zorgverzekeraars diverse contacten en mogelijkheden om administratieve lasten voor uw huisartsenpraktijk te verminderen.

Geen declaratiebureau

Ik ben geen declaratiebureau. Ik adviseer praktijken om niet met declaratiebureaus te werken maar het heft in eigen handen te nemen, om diverse redenen:
Een declaratiebureau neemt een klein deel, het meest eenvoudige deel, van uw administratieve taken over. Een declaratiebureau werkt bovendien met de gegevens die u aanlevert. Maar weet u of u alles compleet aanlevert? In de praktijk gaat het hier al vaak mis. Bovendien kijkt een declaratiebureau niet naar wat u niet declareert en haalt zij niet de omzet die ú zou kunnen halen. En het echte uitzoekwerk moet u vaak nog zelf doen.

Met voldoende kennis en vaardigheden, zal uw praktijk zelf in staat zijn om in minder tijd meer omzet te genereren en binnen te halen. U heeft dan ook veel meer inzicht in en overzicht over het gehele administratieve, financiële proces.

Wat zijn de kosten?

De kosten zijn transparant. U betaalt mij op basis van een vast uurtarief, zonder bonus, zonder provisie. U betaalt voor mijn inspanningen om zaken op te sporen, om geld voor u te verdienen. De winst is voor u, zonder dat ik daarvoor een percentage krijg. Dat is helder en eerlijk, het zijn tenslotte uw verdiensten.

Wanneer er veel geld ‘uit de computer rolt’, is de kans groot dat zaken niet optimaal verlopen binnen uw praktijk. Er zullen dan waarschijnlijk meer uren nodig zijn om alles op orde te krijgen. De ervaring leert echter dat de winst voor de praktijk groter is dan de kosten die u daarvoor moet maken. Daarbij is de winst op lange termijn niet eens meegenomen. Andere collega’s die u voorgingen kunnen dat beamen, zie de reacties.

Wilt u meer weten, neem gerust vrijblijvend contact met mij op.